Wie zijn wij

Wie zijn wij 2020-06-02T09:47:06+00:00

Kamers met Kansen Brabant is een vorm van innovatieve huisvesting. Wij bieden jongeren met problemen thuis of die behoefte hebben aan ondersteuning bij wonen, school en/of werk een (nieuwe) kans. In een positieve omgeving en met individuele coaching van vrijwilligers gaan jongeren van 18 tot 26 jaar op zoek naar werk en/of opleiding. Na maximaal twee jaar kunnen de jongeren de stap zetten naar een zelfstandige toekomst.

Kortom, Kamers met Kansen Brabant is de plek om met de nodige ondersteuning rustig aan de toekomst te werken en zaken op orde te brengen. Het verblijf in een kamer van Kamers met Kansen Brabant kan worden gezien als een laatste stap op weg naar volwaardige deelname aan de samenleving.

De kracht
De kracht van Kamers met Kansen Brabant is tweeledig. Enerzijds omdat de jongeren worden begeleid door vrijwilligers, anderzijds omdat Kamers met Kansen Brabant met meerdere organisaties uit verschillende branches samenwerkt. Sommige partners financieren, anderen leveren vastgoed of kennen de juiste jongeren.

Kamers met Kansen Brabant heeft de volgende doelstellingen:
* Wonen -> geschikte huisvesting bieden tegen een passende huurprijs
* Leren -> jongeren begeleiden naar school, opleiding en/of stageplaats
* Werken -> jongeren begeleiden naar dagbesteding en/of werk
* Financiƫn -> jongeren begeleiden in het omgaan met geld
* Sociale contacten-> jongeren begeleiden in het omgaan met anderen
* Gezondheid -> jongeren ondersteunen in het leiden van een gezond leven

‘Het is mooi om te zien wanneer jongeren door de steun van onze coaches weer met vertrouwen aan hun toekomst werken en zelfstandig de wijde wereld in gaan’

ehilhorst@socialworkbreda.nl
(06) 28 85 77 22

Werkdagen: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.