Wie zijn wij

Wie zijn wij 2019-09-18T12:18:54+00:00

Kamers met Kansen Brabant is een vorm van innovatieve huisvesting. Zij biedt jongeren met problemen thuis of jongeren die behoefte hebben aan ondersteuning bij wonen, school en/of werk een (nieuwe) kans. In een positieve omgeving en met individuele coaching gaan jongeren van 16 tot 26 jaar op zoek naar werk en/of opleiding. Na maximaal twee jaar kan de stap worden gezet naar een zelfstandige toekomst.

De kracht
De kracht van het project is dat meerdere organisaties uit verschillende branches samenwerken. Sommige partners financieren, anderen leveren vastgoed of kennen de juiste jongeren. Kamers met Kansen Brabant is een samenwerkingsverband met onder andere Alwel, Wonen Breburg, JUZT, SMO Breda, ROC West-Brabant, AVANS Hogescholen, Kredietbank West Brabant, CJG, Social Work Breda en de deelnemende gemeentes.

Kamers met Kansen Brabant heeft de volgende doelstellingen op 6 leefgebieden:
* Wonen -> geschikte huisvestging bieden tegen een passende huurprijs
* Leren -> jongeren begeleiden naar school, opleiding en/of stageplaats
* Werken -> jongeren begeleiden naar dagbesteding en/of werk
* Financiƫn -> jongeren begeleiden in het omgaan met geld
* Sociale contacten-> jongeren begeleiden in het omgaan met anderen
* Gezondheid -> jongeren ondersteunen in het leiden van een gezond leven

Kamers met Kansen Brabant is de plek om met de nodige ondersteuning rustig aan de toekomst te werken en zaken op orde te brengen. Het verblijf in een kamer van Kamers met Kansen Brabant kan worden gezien als een laatste stap op weg naar volwaardige deelname aan de samenleving.

‘Het is mooi om te zien wanneer jongeren door de steun van onze coaches weer met vertrouwen aan hun toekomst werken en zelfstandig de wijde wereld in gaan’

ehilhorst@socialworkbreda.nl
(06) 28 85 77 22

Werkdagen: maandag tot en met donderdag. Op vrijdag kun je Elise bereiken tot 12:30 uur.